≡ Menu

De verschillende soorten autoverzekeringen

Er zijn verschillende soorten autoverzekeringen die u kunt afsluiten. Een autoverzekering is verplicht, maar u kunt zelf bepalen wat voor een soort autoverzekering u kiest. Dit kan nog best lastig zijn, daarom hebben wij alles op een rij gezet. Wat wordt uw keuze?

Autoverzekering

Een autoverzekering is verplicht wanneer een auto op de openbare weg staat. Ook indien u deze wagen niet gebruikt, moet hij verzekerd zijn. Alleen auto’s die echt in een schuur staan en niet gebruikt worden hoeven niet per se verzekerd te worden. Er zijn verschillende soorten autoverzekeringen. Zo is er de WA, de WA+ beperkt casco en de WA+ volledig casco. Ook is het mogelijk om nog aanvullend verzekerd te worden. Wat er precies wordt verzekerd is afhankelijk van de verzekering die u afsluit. Hoe duur een verzekering is, is afhankelijk van het soort verzekering die u afsluit en het bedrijf waar u die afsluit.

De WA autoverzekering

De WA autoverzekering is minimaal verplicht voor iedere auto. Het maakt niet uit wat u voor een auto heeft, u moet deze sowieso verzekeren met WA. Bij een WA verzekering wordt schade aan andere auto’s verzekerd. Eigen schade aan uw eigen voertuig wordt echter niet verzekerd. Deze verzekering is vooral zeer geschikt voor oudere auto’s.

WA+ beperkt casco autoverzekering

De WA+ beperkt casco is een uitgebreidere autoverzekering dan de WA autoverzekering. Dit houdt in dat er meer wordt verzekerd. Zo wordt ook schade aan de eigen auto vergoed. Dit geldt echter niet voor alle gevallen. U kunt namelijk schade zoals diefstal of een slippartij niet vergoed krijgen. De meeste mensen kiezen voor een WA+ beperkt Casco uitvaartverzekering wanneer de auto tussen de drie en de acht jaar oud is.

WA+ volledig casco

De Wa+ volledig casco is een autoverzekering die u vooral kunt afsluiten wanneer u een gloednieuwe auto heeft. De WA+ volledig casco is namelijk de meest uitgebreide autoverzekering die u kunt hebben. Eigenlijk wordt iedere schade wel vergoed, behalve wanneer deze is ontstaan door slijtage en ouderdom, of wanneer u onder invloed heeft gereden.

Aanvullende verzekeringen

Er zijn meerdere aanvullende verzekeringen af te sluiten. Dit kan handig zijn als u niet meteen een dure W+ volledig casco wilt, maar wel bepaalde zaken hiervan belangrijk vindt. Zo is het mogelijk om u extra te verzekeren voor inzittenden bij een ongeval, of kunt u bijvoorbeeld uw ruiten aanvullend verzekeren zodat ook ruitschade wordt gedekt. Bij het afsluiten van uw verzekering kunt u precies zien welke extra mogelijkheden er allemaal zijn.

No-claim korting

Hoe langer u rijdt zonder schade, hoe meer korting u kunt krijgen op uw autoverzekering. Deze schadevrije jaren kunnen voor een groot voordeel zorgen en u wordt dan dus beloond voor het schadevrij rijden.

Een autoverzekering afsluiten

Een autoverzekering kunt u afsluiten bij meerdere verzekeraars. Zorg ervoor dat u dit zo snel mogelijk doet wanneer u een nieuwe auto aanschaft. U kunt het beste de verschillende aanbieders met elkaar vergelijken, zodat u precies weet wat er is verzekerd en wat niet. Bekijk ook wat alle extra mogelijkheden zijn en probeer in te schatten of u dit nodig hebt. Voor jongeren zijn er ook speciale verzekeringen, en kijk hier ook goed welke opties er allemaal zijn. De prijs voor de premie kan behoorlijk verschillen. Het afsluiten van een verzekering kunt u gemakkelijk online doen. Dit is doorgaans niet heel moeilijk. Wanneer u snel een verzekering nodig hebt, kunt u ook de helpdesk raadplegen. Zij kunnen dit wel voor u regelen, zodat u niet onverzekerd rijdt.

 

Comments on this entry are closed.