≡ Menu

Is een reisverzekering verplicht?

Een reisverzekering is belangrijk wanneer u op vakantie gaat. Het verzekert u tegen allerlei problemen die u onderweg kunt hebben. En u kunt kiezen voor een kortlopende of een langlopende reisverzekering. Is een reisverzekering verplicht en waar moet u op letten wanneer u besluit een reisverzekering af te sluiten?

Is een reisverzekering verplicht?

Het makkelijke antwoord op deze vraag is: nee. Een reisverzekering is niet verplicht. Het is echter wel verstandig om voor uw reis of vakantie een verzekering af te sluiten. Er kan van alles gebeuren op vakantie. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk dat u vanwege calamiteiten niet kunt blijven op uw vakantiebestemming. Het is ook mogelijk dat er iets gebeurd met uw bagage of dat u misschien wordt overvallen. En wat als u gewond raakt? Dan kunnen de medische kosten in het buitenland erg hoog oplopen. Dit soort situaties heeft u niet in de hand, maar kunnen wel erg duur zijn en uw vakantie extra verpesten als u geen reisverzekering heeft. Met een goede reisverzekering hoeft u hier niet op te letten.

Is een annuleringsverzekering verplicht?

Een annuleringsverzekering wordt vaak in één adem genoemd met een reisverzekering. Bij sommige reisverzekeringen zit al automatisch een annuleringsverzekering in, maar dit is lang niet altijd het geval. Vaak moet u beide verzekeringen afsluiten. Net als een reisverzekering is de annuleringsverzekering niet verplicht. Wel kan het handig zijn. Er zijn allerlei redenen waarom een reis toch niet door kan gaan. Denk aan ziekte. Of wat als er een sterfgeval in uw omgeving is? Het zou ook kunnen dat u opeens haverwege terug moet naar huis, vanwege een noodgeval. In dit soort gevallen kunt u een annuleringsverzekering gebruiken om (een deel van) de kosten te dekken.

Medische kosten

Voor medische kosten tijdens uw vakantie is het belangrijk om te weten dat u niet altijd genoeg hebt aan een gewone reisverzekering. Vaak is het noodzakelijk dat dit aanvullend wordt verzekerd. Medische kosten in het buitenland kunnen behoorlijk hoog oplopen. Wanneer u dit moet betalen uit eigen zak, is dit vaak erg schrikken. Zelfs een simpel bezoekje aan een huisarts of tandarts kan al heel duur zijn. Sommige verzekeraars hebben wel medische dekking inbegrepen, maar lees de voorwaarden altijd goed om te weten wat er precies onder de dekking valt.

Werelddekking

Ook een zaak om in de gaten te houden is dat een gewone reisverzekering vaak alleen landen binnen Europa dekt. Gaat u een verre reis maken, naar Afrika, Azië, Amerika of Australië? Dan is het beter om een reisverzekering met werelddekking af te sluiten. Soms heeft u hier een extra aanvullende verzekering voor nodig. Dit komt omdat kosten in dit soort landen een stuk hoger kunnen zijn dan binnen Europa. Bekijk altijd wat dit kost en wat er precies onder valt.

Waar moet u een reisverzekering afsluiten?

Een reisverzekering kan overal afgesloten worden. Bijna iedere verzekeraar biedt dit wel aan en ook reisorganisaties werken vaak samen met verzekeraars, zodat u bij het boeken al meteen een reisverzekering voor korte tijd kunt afsluiten. Wanneer u op zoek gaat naar een geschikte reisverzekering, is het belangrijk om het aanbod goed te bekijken. Wanneer u dit doet, let dan vooral goed op de voorwaarden en kijk niet alleen naar de prijs. Bedenk wat voor u belangrijk is bij een zorgverzekering en let vooral op zaken die extra meeverzekerd zijn. Hier kan namelijk per aanbieder een zeer groot verschil in zitten. Daarna is het mogelijk om de verzekering van uw keuze af te sluiten. Dit kan bijvoorbeeld online worden gedaan.

Comments on this entry are closed.