Inboedelverzekering vergelijken

Wilt u snel een inboedelverzekering vergelijken om zo tot de beste deal te komen? Verzekering.net helpt u daarbij. Uw huis is qua geld naar alle waarschijnlijkheid uw meest kostbare bezit. Het is tevens de plek waar u het grootste gedeelte van uw leven doorbrengt.

 

U wilt natuurlijk dat uw huis goed beschermd wordt – een inboedelverzekering afsluiten draagt daar logischerwijs aan bij. Echter, zijn er veel aanbieders van inboedelverzekeringen. Maar welke verzekering voor uw inboedel past het beste bij u?

 

Dankzij onze onafhankelijke inboedelverzekeringsvergelijker kunt u makkelijk en snel inboedelverzekeringen vergelijken. Vervolgens kunt u binnen slechts enkele minuten de beste inboedelverzekering afsluiten die naadloos op uw wensen en behoeften aansluit. Kosteloos binnen een handomdraai geregeld; Verzekering.net maakt dit mogelijk!

Wat is een inboedelverzekering

Bij het inrichten van je huis moet je met meerdere aspecten rekening houden. De inrichting moet er niet alleen mooi uit zien, maar het moet ook nog eens praktisch zijn. Je bent tenslotte een groot gedeelte van de dag in je huis aanwezig. Mede daarom is het raadzaam om (veel) geld in je inrichting te investeren. Maar, daarbij wil je uiteraard niet al te veel risico’s lopen. Door een inboedelverzekering af te sluiten kan je deze risico’s beperken.

Een inboedelverzekering dekt schade aan alle spullen in je huis die je op kunt pakken. Het gaat hierbij dus om spullen die niet vast aan het huis zitten. Wat zijn dan zoal voorbeelden van aspecten die onder de inboedelverzekering vallen? Bekijk het onderstaande lijstje voor meer duidelijkheid hierover:

Meubelen
Apparatuur
Kostbaarheden

In feite draait het om alle spullen die je bij een eventuele verhuizing mee kunt nemen. Over sommige zaken is enige discussie mogelijk; vallen die onder de inboedelverzekering of onder opstalverzekering? Hieronder lees je daar iets meer over.

Maar, we willen graag nog even iets over de voorwaarden van een inboedelverzekering aanstippen. In de voorwaarden van een inboedelverzekering wordt namelijk aangegeven onder welke omstandigheden je recht op uitbetaling hebt. In de voorwaarden staan bijvoorbeeld zaken als ‘diefstal’ of ‘storm’ aangegeven. Bekijk daarom altijd bij een inboedelverzekering onder welke voorwaarden wel en niet verzekerd bent.

Verschil tussen inboedel en opstalverzekering

Een inboedelverzekering heeft dus betrekking op de zaken in een huis die je bij een verhuizing mee kunt nemen. Een opstalverzekering dekt daarentegen de schade aan spullen die vast aan het huis zitten. Denk hierbij aan de keuken, het toilet, leidingen en de centrale verwarming.

Over bepaalde zaken kan enige onduidelijkheid bestaan. Denk hierbij aan een klik-laminaat vloer. Als je gaat verhuizen, kan je deze vloer meenemen. Maar, een vloer kan ook aangezien worden als iets dat aan een huis vast zit. Raadpleeg voor dergelijke situaties altijd even de verzekeraar en/of je polisvoorwaarden.

Mocht je nou een zeer kostbare verzameling in je huis hebben? Dan is het vaak handig om dit aan te geven bij je verzekeraar. De kans is namelijk groot dat je een extra premie dient te betalen voor deze kostbare verzameling. Bij een inboedelverzekering is er namelijk vaak sprake van een maximaal bedrag. Als je een extra verzekering voor je kostbare verzameling afsluit, weet je in ieder geval zeker dat je óók die mogelijke schade gedekt hebt.

Verschillende inboedelverzekeringen

De wereld van verzekeringen is behoorlijk uitgebreid. Het is dan ook niet geheel verwonderlijk dat er meerdere soorten inboedelverzekeringen bestaan. De meeste verzekeraars hanteren vijf verschillende soorten inboedelverzekeringen:

Inboedel brandverzekering
Inboedel brand- en inbraakverzekering
Uitgebreide inboedelverzekering
Extra uitgebreide inboedelverzekering
Meest uitgebreide inboedelverzekering (allrisk)

Al deze verschillende verzekeringen hebben ook bepaalde voorwaarden. Daarbij kan de inboedel brandverzekering als de meest basic verzekering beschouwd worden. Deze verzekering dekt de schade na blikseminslag, ontploffing en/of brand.

De meest uitgebreide inboedelverzekering dekt de schade tegen zo’n beetje alle gebeurtenissen. De enige uitzonderingen hierop zijn aardbevingen, overstromingen, oorlogsgeweld en atoomkernreacties.

We willen je graag aanraden om vooraf te bepalen wat voor inboedelverzekering je wenst te hebben. Hierover vertellen we meer in de volgende paragraaf ‘Inboedelverzekeringen vergelijken’.

Inboedelverzekering vergelijken

Het vergelijken van de verschillende inboedelverzekeringen is ontzettend belangrijk. Mocht er iets in je huis gebeuren, is het namelijk prettig dat je tegen deze schade gedekt bent. Anderzijds moet je ook goed naar de maandelijkse premie kijken. Logischerwijs ligt de premie voor de meest uitgebreide inboedelverzekering (een stuk) hoger dan de premie voor de inboedel brandverzekering.

Bij het vergelijken van de inboedelverzekeringen moet je dan ook met meerdere aspecten rekening houden:

De exacte voorwaarden
De situaties waarin de schade gedekt wordt
De hoogte van de premie

Verzekering.net is uw netwerk voor het vergelijken van verzekeringen.