Motorverzekering vergelijken

U bent op zoek naar de beste motorverzekering tegen de laagste prijs. Dan is een motorverzekering vergelijken een goed plan. Verzekering.net helpt u daarbij. Per slot van rekening is een motorverzekering afsluiten niet iets wat u dagelijks doet.


Met behulp van de onafhankelijke motorverzekeringsvergelijker op Verzekering.net vindt u binnen een handomdraai de motorverzekering die bij u past. Een groot pluspunt van motorverzekeringen vergelijken is dat het kostenbesparend werkt, maar er is nog een ander voordeel.


Door motorverzekeringen te vergelijken bespaart u naast geld ook tijd. Het vergelijken van een motorverzekering is namelijk binnen een handomdraai gebeurd. U kunt immers gebruikmaken van handige filters, zodat u snel en eenvoudig een goede motorverzekering vindt.

Top 5 motorverzekeraars

Klik op de knop voor meer informatie

Welke verzekering moet ik kiezen?

Er zijn een aantal verschillende soorten verzekeringen. Veel mensen zullen kiezen voor een WA-verzekering. Dit is echter niet alle gevallen aan te raden. Er zijn een paar situaties waarbij het nuttig is om toch te kiezen voor een all-risk variant. Hierbij moet je denken aan vaak schade verwachten te rijden of een dure motor willen rijden. Dan kunnen de kosten namelijk erg hoog uitvallen als je de schade aan de motor zelf moet betalen. Een meer uitgebreide motorverzekering kan dan uitkomst bieden. Toch is het niet per se gezegd dat het de beste optie als je vaak schade verwacht te rijden als dit ook betekent dat je in het verleden al veel schadejaren hebt gehad. Een schadejaar betekent dat je hebt gedeclareerd bij een eerdere verzekeraar.

Mag ik iemand anders op de motor laten rijden?

Soms kan het handig zijn of leuk om je motor uit te lenen aan vrienden of familie. Het kan dan wel erg frustreert zijn om er dan achter te komen dat je motorverzekering hen niet dekt bij eventuele schade. Het is daarom prettig dit van tevoren te bekijken. Er zijn wel een aantal verzekeraars die dit standaard in hun pakket hebben zitten. Het is immers niet erg realistisch dat nooit iemand anders achter het stuur gaat zitten dan de eigenaar zelf dan wil de verzekeraar het liever voor zijn. Maar om hier niet nat op te gaan is het wel handig om dit scherp te hebben van tevoren.

Beschadigingen wil je ook gedekt hebben

Een motor is een kwetsbaar voortuig. Het hoeft maar een klein tikje te hebben en het ligt al om. Dit kan natuurlijk stevige schade veroorzaken aan de motor. Dus een automobilist die een fout met inparkeren of een kind die nieuwsgierig is en op je mobiel klimt. Vaak gaan beschadigen niet eens per ongeluk, maar zijn er vandalen doelbewust oppakt om dingen te slopen. Ook zijn motoren vaak de dupe om dat er veel aan te slopen valt. Het is wellicht niet eerlijk, maar wel nuttig je motorverzekering dusdanig uit te breiden dat ook dit er onder blijft vallen.

Motorverzekering vergelijken

Een motorverzekering vergelijken kan veel zin in hebben. Er zijn voor zoveel verschillende aanbieders dat je je niet realiseert wat de verschillende mogelijkheden alle kunnen zijn. Om je toch wat handvaten te geven bij het motorverzekering vergelijken zullen we enkele tips langs lopen.

De prijs is natuurlijk het allerbelangrijkste bij het motorverzekering vergelijken. Het kan haast niet anders dan dat de grootste en belangrijkste factor is voor de meeste mensen om een verzekering wel of niet af te sluiten. Het is ook een erg makkelijke factor om te vergelijken. Je kijkt wat meer of minder is en de goedkoopste is in die zin beste. Het kan echter wel zo zijn dat er nog andere voorwaarden aan een verzekering zijn gekoppeld die je enkel met het vergelijken van de prijzen niet eruit haalt.

Bekijk ook andere speciale voorwaarden

Naast de prijzen zeiden we net dat ook speciale voorwaarden voorslag gevend kunnen zijn bij het motorverzekering vergelijken. Het zit hem in kleine dingen, maar soms ook in grotere dingen. Bijvoorbeeld of je de motor mag delen met anderen. Vaak wordt een motor gezien als een spannende gadget, die je ook wel met anderen een keertje wil delen om de ervaren te hebben met elkaar. Toch is dit niet per se een standaard optie en moet je hier apart opletten. Dat is niet erg natuurlijk, maar kan de prijs nog wel wat opdrijven. Wellicht is de goedkoopste de goedkoopste wel omdat het zo’n afgeslankte dekking heeft.

Algemene dekking

Het kan ook raadzaam zijn eens goed te kijken naar de algemene dekking die de verzekeraar biedt. Een motorverzekering vergelijken zit hem dan vooral in de ga je voor een WA dekking of een all-risk dekking. Dit hangt van een aantal factoren af of dit is aan te raden. Als je een erg dure motor hebt, is het absoluut aan te raden dit te doen. Het kan anders gebeuren dat je de kosten zelf moet dragen voor de schade die er gereden wordt. Ook kan je overwegen een all risk dekking te nemen als je erg vaak verwacht schade te rijden. Je hoeft dan wederom niet steeds zelf voor de kosten op te draaien. Het is eventueel niet aan te raden dit te doen als je veel schadejaren achter de rug hebt. Een premie zal omhoog gaan bij elk jaar dat je schade hebt gereden.

FAQ

Wat is het belangrijkste verschil tussen WA en All-risk?
WA dekking houdt in dat enkel schade van een ander wordt vergoed en all risk betekent dat ook de schade aan je eigen motor wordt uitgekeerd door de verzekering.

Kan een verzekeraar mij verplichten bepaalde maatregelen te nemen, zoals een slot te gebruiken?
Ja, dit kan de verzekeraar opnemen in de voorwaarden van de verzekering daar moet je je dan ook aanhouden.

Mag ik een ander op mijn motor laten rijden met mijn eigen verzekering?
Ja, vaak mag dit wel, maar dit geldt niet voor alle verzekeringen. Je moet het dus wel even checken.

Verzekering.net is uw netwerk voor het vergelijken van verzekeringen.