Oldtimerverzekering vergelijken

Door de maatregelen van de overheid is er een kentering zichtbaar in het autogebruik. Het autogebruik wordt niet gestimuleerd; het inzetten van deelauto’s is, volgens de overheid, de toekomst. Deze auto’s moeten bij voorkeur ook nog eens elektrisch zijn. Gelukkig zijn er ook nog mensen die een oldtimer hebben en er ook nog mee rijden. Voor dergelijke personen is een oldtimerverzekering van groot belang.

Een specifieke verzekering voor een oldtimer lijkt in de basis op een reguliere autoverzekering. Toch zijn er enkele belangrijke verschillen tussen deze twee verzekeringen.

Verschil oldtimerverzekering en een normale verzekering?

Zoals de naam het al zegt, is een oldtimerverzekering volledig gericht op oldtimers. Oldtimers hebben bepaalde kenmerken, bijvoorbeeld de grotere kans op pech en daarbij behorende reparaties.

Het belangrijkste verschil ten opzichte van een reguliere autoverzekering is het maximum kilometrage.

De meeste mensen gebruiken een oldtimer niet dagelijks. Nee, dergelijke auto’s worden voor plezierritjes in het weekend gebruikt. Mede daardoor is er bij een verzekering voor oldtimers een maximum kilometrage ingesteld door de verzekeringsmaatschappij. Dat betekent dat je, in de meeste gevallen, niet onbeperkt met een oldtimer rond kan rijden.

Wanneer kan je kiezen voor een oldtimerverzekering

Bij een oldtimerverzekering worden er bepaalde eisen aan de desbetreffende auto gesteld. De stelregel is eigenlijk dat deze eisen per verzekeringsmaatschappij verschillen. Sommige maatschappijen hanteren een leeftijd van minstens 20 jaar, terwijl een andere maatschappij een leeftijd van minstens 25 jaar aan houdt.

Andere verzekeringsmaatschappijen kijken of de auto nog in productie is. Dat is echter een eis die door vrij weinig maatschappijen gesteld worden.

Heb je een oldtimer en heb je interesse in een specifieke verzekering voor de desbetreffende auto? Lees je goed in en vergelijk de verschillende verzekeringen met elkaar.

Oldtimerverzekering vergelijken

In Nederland bestaan er meerdere maatschappijen die een specifieke verzekering voor oldtimers aan bieden. Als je interesse in een dergelijke verzekering hebt, is het van belang om je vooraf goed in te lezen.

We gaven hierboven al aan dat elke verzekeringsmaatschappij andere eisen stelt aan een oldtimerverzekering. Dat heeft bijvoorbeeld de betrekking op de leeftijd van de auto. Ga dus eerst na of jouw auto wel degelijk een oldtimer is, volgens de richtlijnen van de verzekeraars.

Tarieven

In de regel kunnen we stellen dat het tarief voor een verzekering gespecifieerd voor een oldtimer lager uitvalt dan een reguliere autoverzekering. Dat heeft voornamelijk te maken met het maximum kilometrage dat bij een oldtimerverzekering een rol speelt.

De verklaring is vervolgens relatief simpel; een oldtimer rijdt maar een beperkt aantal kilometers per jaar. Daardoor is er ook een lager aantal kilometer dat er een risico gelopen wordt. De relatief lagere tarieven zijn hiervan vervolgens het vervolg.

Taxatie

Sommige oldtimers zijn gigantisch veel geld waard. Mede daardoor stellen verzekeringsmaatschappijen een taxatie verplicht. Bij een taxatie wordt naar de huidige staat van de auto gekeken. Hoe ziet de auto er uit? Hoe is het motorisch gesteld met de auto? Is de bodemplaat vrij van roest? Dergelijke vragen komen in een taxatie naar voren. De taxateur stelt vervolgens een dagwaarde vast en die waarde is leidend voor de verzekering.

FAQ

Is een oldtimerverzekering verplicht als je een oldtimer bezit?
Nee, het is zeker niet verplicht. We kunnen het je echter wel adviseren. Door het lage kilometrage van een oldtimer ben je met een specifieke verzekering goedkoper uit. Daarnaast is het simpelweg een op-maat-gemaakte-verzekering. Hoezo moeilijk(er) doen als het ook makkelijk kan?

Moet een oldtimer extra beveiligd worden?
Indien de oldtimer een hoge waarde heeft, wordt er vanuit de verzekeringsmaatschappij een aanvullende eis gesteld. Hierbij wordt er een bepaald alarmsysteem geëist; deze alarmsystemen gaan op basis van de zogeheten SCM klassen.

Het network voor vergelijken van verzekeringen.

Contact

E-mail: contact@verzekering.net

Telefoonnummer: 06-123456789

KvK-nummer: 123456

BTW-nummer: 123456789