Reisverzekering vergelijken

Op reis gaan is wellicht één van de leukste aspecten van het leven. Als je op reis gaat, verbreed je letterlijk en figuurlijk je horizon. Je doet ervaringen op die je rest van je leven niet meer gaat vergeten. Daarbij is uiteraard wel de hoop dat dit positieve ervaringen zijn. Op reis gaan kan namelijk ook gevaarlijke kanten met zich mee brengen. Een ongeluk zit in een klein hoekje en dat blijkt vaak als je op reis gaat. Het maakt daarbij niet uit of je met de caravan naar Frankrijk gaat of dat je een backpack reis door Azië gaat maken. Nee, een ongeluk zit in een klein hoekje en daar wil je je dan ook graag tegen beschermen.
Hoe je dat kunt doen? Door een reisverzekering af te sluiten. Met een reisverzekering kan je jezelf wapenen tegen mogelijke gevaren op reis/vakantie. Maar, wat is een reisverzekering exact? Tegen welke factoren kan je jezelf verzekeren? En hoe kan je reisverzekeringen vergelijken? In dit artikel geven we jou alle noodzakelijke informatie over een reisverzekering. Na het lezen van dit artikel kan je dan ook op de juiste manier een reisverzekering uitzoeken én afsluiten.

Reisverzekering vergelijken 1

Wat is een reisverzekering

Een reisverzekering is een verzekering die de (onvoorziene) kosten tijdens een reis/vakantie dekt. Als je in het buitenland bent, kan je namelijk altijd tegen onvoorziene kosten oplopen. Denk hierbij aan een plotselinge ziekenhuisopname, het kwijtraken van je bagage of het moeten annuleren van de reis.

Met een reisverzekering kan je jezelf wapenen tegen deze kosten. Als je een reisverzekering afgesloten hebt, kan je met een gerust gevoel op reis gaan. Mocht je tegen onvoorziene kosten aanlopen, vallen deze tenslotte onder de reisverzekering. Daarbij is het wél van belang om de voorwaarden van je reisverzekering in de gaten te houden. Er bestaan namelijk meerdere reisverzekeringen met ook weer verschillen tussen de voorwaarden.

Soorten reisverzekeringen

Ga je binnenkort op reis? En wil je geen onnodige risico’s lopen? Sluit dan een reisverzekering af. Voordat je dat gaat doen, is het uiteraard wel van belang dat je de reisverzekeringen gaat vergelijken. Daarbij moet je rekening houden met de verschillende voorwaarden en de hoogte van de premie. Maar, allereerst is het van belang om het verschil tussen de verschillende soorten reisverzekeringen te weten.

Om je hierbij te helpen, hebben we hieronder de kenmerken van de reisverzekeringen uiteengezet.

Kortlopende reisverzekering

De eerste, en meestal goedkoopste, variant is de kortlopende reisverzekering. Deze reisverzekering is geschikt voor korte reisjes, zoals de naam al doet vermoeden.

Met het afsluiten van een kortlopende reisverzekering ben je gedekt tegen kosten die je in het buitenland moet maken. Een dergelijke reisverzekering kan je voor een beperkt aantal dagen afsluiten. Het voordeel hiervan is dat je een lage premie hoeft te betalen. Daarnaast kan je met een kortlopende reisverzekering simpelweg met een gerust hart op vakantie gaan.

Let op: als je meerdere keren per jaar op vakantie gaat, is een kortlopende reisverzekering niet de beste keuze. In dat geval kan je beter voor een langlopende reisverzekering gaan.

Langlopende/doorlopende reisverzekering

Een doorlopende reisverzekering is een reisverzekering die je voor een lange(re) periode afsluit. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een periode van 1 of 2 jaar. Het voordeel hiervan is dat je te allen tijde op vakantie kunt gaan, zonder na te hoeven denken over je reisverzekering. Je hoeft deze tenslotte maar één keer af te sluiten. Daarentegen betaal je wel een hogere premie, aangezien je de premie ook betaald in de maanden dat je gewoon thuis blijft.

Annuleringsverzekering

Helaas komt het ook wel eens voor dat je jouw reis dient te annuleren. Als je een reisverzekering met annuleringsverzekering hebt, kan je jouw reis kosteloos annuleren. Let daarbij wel héél goed op de polisvoorwaarden. In sommige situaties is het namelijk alsnog niet mogelijk om kosteloos te annuleren. De premie voor een annuleringsverzekering is overigens ook hoger dan bij een kortlopende- en doorlopende reisverzekering.

Reisverzekering vergelijken

Bij het vergelijken van de reisverzekeringen is het ontzettend belangrijk om op de polisvoorwaarden te letten. Je hebt namelijk vaak te maken met een basispakket. Maar, je hebt daarbij ook nog de mogelijkheid om extra modules te selecteren. Zo kan je kiezen voor een reisverzekering voor Europa. Mocht je nou naar Azië gaan, is het van belang om een aanvullende module te selecteren, zodat je ook in Azië verzekerd bent.

Let tevens op de hoogte van de premie. Je kunt beter iets teveel betalen voor een iets uitgebreide reisverzekering. Een reisverzekering is namelijk niet alleen fijn op het moment dat je deze écht nodig hebt. Nee, het geeft je simpelweg te allen tijde een prettig gevoel als je op reis gaat. Ook dat is wat waard.

We willen je daarom aanraden om voldoende tijd te besteden aan het vergelijken van de reisverzekeringen. Kijk naar je situatie, vergelijk de voorwaarden en kom uiteindelijk tot de juiste keuze. Dan rest ons nog één ding: we wensen je graag een prettige reis/vakantie!