Reisverzekering vergelijken

Een reisverzekering vergelijken en afsluiten houdt in dat u zorgeloos op reis kunt gaan. Met een reisverzekering kunt u uzelf immers wapenen tegen mogelijke gevaren gedurende uw reis dan wel vakantie.


Tegenwoordig zijn er tal van aanbieders van reisverzekeringen, maar welke moet u kiezen? Dankzij onze onafhankelijke reisverzekeringsvergelijker kunt u snel en eenvoudig reisverzekeringen vergelijken. Vervolgens kunt u de beste reisverzekering afsluiten tegen de laagste prijs.


Oftewel, onze vergelijker voor reisverzekeringen resulteert dus niet alleen in gemak en tijdwinst, maar bespaart u eveneens geld. Op Verzekering.net vindt u binnen een handomdraai de reisverzekering die bij u past.

Wat is een reisverzekering

Een reisverzekering is een verzekering die de (onvoorziene) kosten tijdens een reis/vakantie dekt. Als je in het buitenland bent, kan je namelijk altijd tegen onvoorziene kosten oplopen. Denk hierbij aan een plotselinge ziekenhuisopname, het kwijtraken van je bagage of het moeten annuleren van de reis.

Met een reisverzekering kan je jezelf wapenen tegen deze kosten. Als je een reisverzekering afgesloten hebt, kan je met een gerust gevoel op reis gaan. Mocht je tegen onvoorziene kosten aanlopen, vallen deze tenslotte onder de reisverzekering. Daarbij is het wél van belang om de voorwaarden van je reisverzekering in de gaten te houden. Er bestaan namelijk meerdere reisverzekeringen met ook weer verschillen tussen de voorwaarden.

Soorten reisverzekeringen

Ga je binnenkort op reis? En wil je geen onnodige risico’s lopen? Sluit dan een reisverzekering af. Voordat je dat gaat doen, is het uiteraard wel van belang dat je de reisverzekeringen gaat vergelijken. Daarbij moet je rekening houden met de verschillende voorwaarden en de hoogte van de premie. Maar, allereerst is het van belang om het verschil tussen de verschillende soorten reisverzekeringen te weten.

Om je hierbij te helpen, hebben we hieronder de kenmerken van de reisverzekeringen uiteengezet.

Kortlopende reisverzekering

De eerste, en meestal goedkoopste, variant is de kortlopende reisverzekering. Deze reisverzekering is geschikt voor korte reisjes, zoals de naam al doet vermoeden.

Met het afsluiten van een kortlopende reisverzekering ben je gedekt tegen kosten die je in het buitenland moet maken. Een dergelijke reisverzekering kan je voor een beperkt aantal dagen afsluiten. Het voordeel hiervan is dat je een lage premie hoeft te betalen. Daarnaast kan je met een kortlopende reisverzekering simpelweg met een gerust hart op vakantie gaan.

Let op: als je meerdere keren per jaar op vakantie gaat, is een kortlopende reisverzekering niet de beste keuze. In dat geval kan je beter voor een langlopende reisverzekering gaan.

Langlopende/doorlopende reisverzekering

Een doorlopende reisverzekering is een reisverzekering die je voor een lange(re) periode afsluit. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een periode van 1 of 2 jaar. Het voordeel hiervan is dat je te allen tijde op vakantie kunt gaan, zonder na te hoeven denken over je reisverzekering. Je hoeft deze tenslotte maar één keer af te sluiten. Daarentegen betaal je wel een hogere premie, aangezien je de premie ook betaald in de maanden dat je gewoon thuis blijft.

Annuleringsverzekering

Helaas komt het ook wel eens voor dat je jouw reis dient te annuleren. Als je een reisverzekering met annuleringsverzekering hebt, kan je jouw reis kosteloos annuleren. Let daarbij wel héél goed op de polisvoorwaarden. In sommige situaties is het namelijk alsnog niet mogelijk om kosteloos te annuleren. De premie voor een annuleringsverzekering is overigens ook hoger dan bij een kortlopende- en doorlopende reisverzekering.

Reisverzekering vergelijken

Bij het vergelijken van de reisverzekeringen is het ontzettend belangrijk om op de polisvoorwaarden te letten. Je hebt namelijk vaak te maken met een basispakket. Maar, je hebt daarbij ook nog de mogelijkheid om extra modules te selecteren. Zo kan je kiezen voor een reisverzekering voor Europa. Mocht je nou naar Azië gaan, is het van belang om een aanvullende module te selecteren, zodat je ook in Azië verzekerd bent.

Let tevens op de hoogte van de premie. Je kunt beter iets teveel betalen voor een iets uitgebreide reisverzekering. Een reisverzekering is namelijk niet alleen fijn op het moment dat je deze écht nodig hebt. Nee, het geeft je simpelweg te allen tijde een prettig gevoel als je op reis gaat. Ook dat is wat waard.

We willen je daarom aanraden om voldoende tijd te besteden aan het vergelijken van de reisverzekeringen. Kijk naar je situatie, vergelijk de voorwaarden en kom uiteindelijk tot de juiste keuze. Dan rest ons nog één ding: we wensen je graag een prettige reis/vakantie!

Verzekering.net is uw netwerk voor het vergelijken van verzekeringen.