Scooterverzekering vergelijken

Een scooter is een voertuig die je goed kunt gebruiken in drukke steden. Veel mensen doen dit dan ook. Ze dan ook inmiddels niet meer uit het straatbeeld weg te denken in de meeste steden. De fietspaden en de trottoirs zijn bezaait met de scooters. Als jezelf een scooter hebt aangeschaft is het verstandig een goede scooterverzekering af te sluiten. In de eerste plaats natuurlijk om dat het verplicht en je anders strafbaar bent, maar ook om je eigen goed te beschermen tegen van allerlei dingen.

Diefstal

Diefstal is een van de grootste problemen bij het gebruik van een scooter. Daarom is het ook zeker aan te raden een diefstal-clausule in je scooterverzekering op te laten nemen. Een scooter is erg makkelijk mee te nemen. Stel je voor je huurt een stevig busje met een legplank om de scooter er gemakkelijk in te laten rijden. Stopt naast de scooter knip of zaagt het slot kapot en rijdt de scooter zo de wagen in. Deuren van het busje dicht en weg is de scooter. Dit kan binnen een paar minuutjes gepiept zijn. Dus zelfs al staat je scooter onder je raam dan kan ie maar zo weg zijn. Dus zeker een cscooterverzekering al afsluiten om die reden.

Een klein tikje is genoeg

Ook beschadiging is echt een gruwel. Een heleboel mensen hebben hun scooter gewoon op de stoep staan. Meestal wel voorzien van een stevige ketting tegen diefstal en soms nog verzekerd aan een paal of een speciaal punt. Echter, is er dan wel de mogelijkheid om je scooter te beschadigen. Soms is het per ongeluk dat iemand er tegen aan loopt of dat iemand iets laat vallen. Wat helaas ook veel voorkomt is dat mensen het moedwillig doen en dan kan je nog zo goed je scooter parkeren, maar daar is geen beginnen aan. Daarom is het raadzaam om een scooterverzekering af te sluiten voor beschadigingen van anderen.

Eigen schade

Wat veel minder gebeurt is schade rijden met een scooter. De snelheden op een scooter zijn vrij laag en de wendbaarheid van een scooter maakt dat een scooterverzekering veel minder hard nodig is. Uiteraard betekent dat niet dat u onder een verzekering uit komt omdat dit bij wet verplicht is, maar het is wellicht wel aan te raden geen dekking van scooterverzekering te regelen voor de schade die u aan uw eigen scooter rijdt. Dit is vaak goed te overzien qua kosten. Het is eventueel wel handig als u een dure uitvoering heeft.

Scooterverzekering vergelijken

Een scooterverzekering vergelijken is echt een must, omdat er enorm veel aanbieders zijn met elk hun eigen aan voorwaarden en prijzen. Hetgeen ze aan bieden lijkt wellicht hetzelfde, maar kan behoorlijk verschillen als je je er een beetje in hebt verdiept.

Je kunt uiteraard zelf een scooterverzekering vergelijken, maar dit is een helse klus. Er zijn genoeg aanbieders met duidelijke overzichten van verschillende verzekeringen. Je kunt deze websites nemen als uitgaanspunt. Het kan zien hebben om er zelf nog een beetje research naast te doen. Er is mogelijkheid dat het scooterverzekering vergelijken in de details fout gaat.

Kosten scooterverzekering

De kosten van een scooterverzekering liggen niet erg hoor. Het is een kwetsbaar voortuig, maar ogenschijnlijk lage kosten bij schade meestal. De meeste verzekeringen liggen dan ook rond een paar euro per maand. Laat je dan vooral ook niet in de luren leggen door iemand die je een dure verzekering wil laten afsluiten, want dat is het zeker niet waard. Wel kan je nog aanvullende dingen erbij laten verzekeren. Denk hierbij rechtshulp bijvoorbeeld of assistentie bij ongelukken dat er iets gestuurd wordt om je scooter en jou op te halen. Dit zijn natuurlijk duidelijke extras die je niet per se nodig hebt, maar voor jou specifiek wel erg nuttig kunnen zijn.

All risk verzekering of toch niet?

Het all risk verzekeren van je scooter kan zeker een goed idee zijn. Het heeft een aantal voordelen ten op zichten van het enkel WA verzekeren. Je bent vrijwel altijd verzekert voor elke bestuurder die achter het stuur kruipt. Je kan je scooter dus prima uit lenen aan een vriend als je hebt gedronken en hij rijdt je naar huis. Daarnaast ben je voor alle schades aan je eigen scooter verzekert. Dus als je een duur exemplaar hebt uitgekozen kan dit absoluut aan te raden zijn als je niet zelf voor de kosten op wil draaien. Het is daarom ook al goed om bij aanbieders zelfs de scooterverzekering vergelijken.

FAQ

Moet ik een speciaal slot hebben voor mijn scooter?
De meeste scooterverzekeraars verwachten wel dat je een gecertificeerd slot hebt.

Hoe oud moet ik zijn voor een scooterverzekering?
Je mag van je 16de op een scooter rijden en daarom ook een verzekering afsluiten met toestemming van je ouders of voogden.

Bestaan er ook all-risk verzekeringen voor een scooter?
Ja, deze bestaan alhoewel de meesten zich enkel tegen diefstal en beschadiging verzekeren.

Mag iemand anders ook op mijn scooter rijden?
Ja, dat mag alleen moet dit wel op genomen zijn in je verzekering met een speciale clausule.

Het network voor vergelijken van verzekeringen.

Contact

E-mail: contact@verzekering.net

Telefoonnummer: 06-123456789

KvK-nummer: 123456

BTW-nummer: 123456789