Zorgverzekering vergelijken

Zorgverzekeringen vergelijken is iets waar veel mensen vroeg of laat mee te maken krijgen. Iedereen die namelijk in Nederland woont, dient een zorgverzekering af te sluiten. Bent u op zoek naar de beste zorgverzekering? Dan bent u bij Verzekering.net aan het juiste adres.


Een zorgverzekering vergelijken kan voor sommigen een tijdrovende klus zijn. Weet u niet waar u moet beginnen of hoe u snel de beste zorgverzekering kunt vinden die aansluit op uw wensen en behoeften?


Verzekering.net biedt een onafhankelijke zorgverzekeringsvergelijker aan, waarmee u kosteloos een groot scala aan zorgverzekeringen met elkaar kunt vergelijken. Dankzij de filters van de vergelijker kunt u stapsgewijs binnen een handomdraai de juiste zorgverzekering afsluiten.

Verschillende zorgverzekeringen

Zoals we reeds zeiden, hebben we in Nederland te maken met een prima zorgvoorziening. Dat is enerzijds te danken aan de ziekenhuizen en deskundigen, maar anderzijds ook aan de zorgverzekeraars. Deze zorgverzekeraars hebben namelijk ook een behoorlijk aandeel in de gehele medische wereld.

Als je op zoek naar een nieuwe zorgverzekering gaat, zie je wellicht door de bomen het bos niet meer. Het aanbod is namelijk ontzettend uitgebreid. Vele zorgverzekeraars zijn in de afgelopen opgericht of hebben een gigantisch imperium op weten te bouwen. Dit betekent dat je bij het afsluiten van een zorgverzekering voldoende keuze hebt, maar dat maakt het er niet makkelijker op.

Dat wordt ook nog eens versterkt door alle regels en voorwaarden bij een zorgverzekering. Je dient vooraf dan ook het nodige onderzoek te plegen én na te denken over je zorgpakket. Heb je bijvoorbeeld een zorgpakket nodig die de tandarts en/of de fysio ook dekt? Of heb je al voldoende aan een basispakket? Uiteraard is het lastig om op deze vragen antwoord te geven, aangezien je niet in de toekomst kunt kijken.

Basispakket

De normale variant van een zorgverzekering is het zogeheten basispakket. Wat exact onder dit basispakket valt, is ook weer afhankelijk van de aanbieder. Feit is in ieder geval dat de premie voor een basispakket het laagste is. Mocht je aanvullende modules nodig hebben, stijgt je maandelijkse premie.

Op de website van de Rijksoverheid is een handig overzicht te vinden. In dit overzicht kan je zien wat allemaal onder het basispakket van een zorgverzekering valt.

Aanvullende modules

Mocht je het komende jaar veelvuldig naar de fysio moeten, is het verstandig om een aanvullende module te selecteren. Daarbij kan je bijvoorbeeld voor 18 of 27 fysio afspraken kiezen. Deze afspraken worden dan ook gedekt door je zorgverzekeraar. Het gevolg is wél dat je een hogere premie gaat betalen.

Dat geldt eveneens voor een aanvullende module op het gebied van de tandarts. Staat je binnenkort een grote ingreep te wachten? Dan kan het ook lonend zijn om een uitgebreide tandartsmodule af te sluiten. Maar, daar moet je uiteraard ook extra voor betalen.

Bij het afsluiten van de aanvullende modules moet je dan ook altijd een afweging maken. Wat is goedkoper: zelf voor de kosten opdraaien? Of een aanvullende module afsluiten met daarbij ook een hogere maandelijkse premie?

Zorgverzekering vergelijken

Zoals je kunt lezen, is het belangrijk om een juiste zorgverzekering te maken. Een juiste zorgverzekering is een zorgverzekering die aansluit op jouw zorgbehoefte én met een betaalbare premie. Wat betaalbaar is, is uiteraard afhankelijk van jouw situatie en portemonnee.

We willen dan ook, nogmaals, benadrukken dat het belangrijk is om alle verzekeringen met elkaar te vergelijken. Vergelijk daarbij niet alleen de prijs van de zorgverzekering, maar ook zeker met de voorwaarden. Uiteindelijk voldoet een perfecte zorgverzekering aan de volgende kenmerken:

De zorgverzekering sluit aan op jouw zorgbehoeften
De zorgverzekering is betaalbaar

Eigen risico

Bij het afsluiten van een verzekering dien je ook op de hoogte van het eigen risico te letten. In de basis is dit eigen risico € 385. Maar, je kunt besluiten om dit eigen risico op te hogen, naar maximaal € 885. Het voordeel? Met een hogere eigen risico betaal je minder premie. Het mogelijke nadeel? Als je zorg nodig hebt, dien je eerst zelf het verhoogde eigen risico te betalen. Aan jou de keus wat in jouw situatie het beste is.

Kortom: bij het vergelijken van  moet je met meerdere aspecten rekening houden. Vergelijk daarom alle zorgaanbieders en alle zorgverzekeringen goed met elkaar.

Verzekering.net is uw netwerk voor het vergelijken van verzekeringen.